Andere informatie

Hieronder vindt u handige informatie over verscheidene onderwerpen:

Hondenverzekering: een verzekering voor uw hond.

Tegenwoordig is het mogelijk om uw hond te verzekeren met een hondenverzekering. Met een hondenverzekering kunt u uw hond verzekeren tegen medische kosten. Onlangs verscheen er ook op de website van de NOS een interessant artikel over hondenverzekeringen. Er zijn in Nederland dan ook diverse verzekeraars die hondenverzekeringen aanbieden. Op de website kunt u ook lezen of het in uw situatie het beste is om wel- of niet een hondenverzekering af te sluiten.

Reisverzekering: ga verzekerd op reis.

Als u op vakantie gaat is het erg verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Er zijn 2 verschillende soorten reisverzekeringen, namelijk de doorlopende reisverzekering en de kortlopende reisverzekering. Met een reisverzekering kunt u zich bijvoorbeeld verzekeren tegen diefstal en verlies van bagage. Reisverzekeringen verschillen vaak erg van elkaar. Met name de dekking die de reisverzekeringen bieden verschillen vaak, lees daarom altijd goed de voorwaarden van de reisverzekering goed door. Op Wikipedia staat ook handige informatie over de reisverzekering.

Hypotheekvorm: Spaarhypotheek

Er zijn veel verschillende soorten hypotheken, waaronder de spaarhypotheek. De spaarhypotheek is een speciaal soort hypotheek. Bij een spaarhypotheek lost u immers tussentijds niet af. Er zijn veel voordelen en nadelen te noemen voor de spaarhypotheek. Sinds 2008 is er ook een nieuw soort spaarhypotheek, namelijk de bankspaarhyptoheek. Bij deze hypotheekvorm spaart u op een geblokkeerde spaarrekening. U kunt meer informatie over de spaarhypotheek en de bankspaarhypotheek vinden op de website.

De overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek kan van pas komen indien u een nieuwe woning heeft gekocht terwijl uw oude woning nog niet verkocht is. Doorgaans is de looptijd van een overbruggingshypotheek kort, namelijk 1 tot 2 jaar. Een overbruggingshypotheek kan voor rust zorgen, immers dankzij een overbruggingshypotheek krijgt u wat meer ‘lucht’. Ook zorgt een overbruggingshypotheek vaak bij mensen voor financiĆ«le rust. Indien u kiest voor een overbruggingshypotheek heeft u 3 hypotheken. U heeft namelijk een hypotheek voor de oude woning, een hypotheek voor de nieuwe woning en de overbruggingshypotheek.

De aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de schade dekt die door de verzekerde wordt veroorzaakt. In Nederland is de aansprakelijkheidsverzekering een populaire verzekering. Er zijn dan ook veel banken en verzekeraars die aansprakelijkheidsverzekeringen aanbieden. Overigens zijn er ook verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekeringen, waaronder de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AvP) en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Lenen als student

Er zijn diverse mogelijkheden om als student geld te lenen. Als student kun je bijvoorbeeld bij DUO een lening afsluiten. Er zijn echter ook mogelijkheden om bij een bank als student geld te lenen. Dit is meestal mogelijk in combinatie met een speciale studentenrekening. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken met je bank dat je tot een bepaald bedrag rood mag staan op je betaalrekening van je studentenrekening. Er zijn ook andere mogelijkheden om als student geld te lenen.

Lenen met een doorlopend krediet

Er zijn veel verschillende soorten leningen. Zo is er bijvoorbeeld het doorlopend krediet. Het doorlopend krediet is anders dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet krijgt u vaak een aparte bankpas om geld op te nemen van het persoonlijk krediet. Groot verschil tussen het doorlopend krediet en een persoonlijke lening, is dat u bij een doorlopend krediet meestal tussentijds wel mag aflossen.

Fietsverzekering afsluiten voor uw fiets

Met een fietsverzekering kunt u uw fiets verzekeren tegen onder andere diefstal. Een aantal grote verzekeraars, waaronder de ANWB en Unigarant bieden zo’n fietsverzekering aan. Er zijn ook diverse mogelijkheden om korting te krijgen op de premie die u moet betalen voor de fietsverzekering. Zo kunt u vaak korting krijgen op de premie indien u een ART-goedgekeurd slot heeft voor uw fiets en/of een zogeheten Datatag op uw fiets heeft.

Goedkoop foto’s afdrukken via internet

Dankzij het internet is het mogelijk om eenvoudig foto’s te bestellen via internet. Er zijn veel bedrijven waar u online foto’s kan laten afdrukken. Hier vallen ook grote afdrukservices onder, als die van bijvoorbeeld de HEMA en het kruidvat. Meestal kunt u kiezen of u de foto’s wilt laten thuisbezorgen of dat u de foto’s in een filiaal wilt ophalen. Meestal hoeft u geen verzendkosten te betalen indien u kiest voor de laatste optie. U kunt ook goedkoop foto’s afdrukken bij bedrijven die volledig via internet werken en geen filialen hebben. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld foto.com.

Met de trein naar Parijs

Parijs is vanuit Nederland goed bereikbaar per trein. Het is meestal ook een stuk goedkoper om met de trein naar Parijs te gaan dan te vliegen. Ook biedt het per trein naar Parijs gaan vele voordelen ten opzichte van het zelf met de auto naar Parijs gaan. Rondom en in Parijs is het bijvoorbeeld erg druk en is het erg onprettig rijden. Ook andere Europese steden zijn per trein prima bereikbaar, zo kunt u ook met de trein naar Londen en is het ook mogelijk om met de trein naar Berlijn te gaan.